Je hebt een wens op het gebied van een elektrotechnische installatie. Een feilloos functionerend systeem op basis van geïntegreerde technologieën. Dat treft. Het is ons vak.

Een elektrotechnisch installatiebedrijf. Dat is Alfatech. Elektrotechnische installaties levert Alfatech al ruim vijftien jaar lang. Denk bijvoorbeeld aan hoofd- en noodvoedingssystemen, aarding- en bliksemafleiderinstallaties, verdeelinrichtingen, kabel- en wandgootinstallaties, licht- en krachtinstallaties en verlichtingsarmaturen. Voor uiteenlopende gebouwen en locaties. Van winkels tot ziekenhuizen en van scholen tot kantoren. Alfatech is het elektrotechnisch installatiebedrijf wat ervoor zorgt jouw elektrotechniek en telecom werken.

Alfatech is meer dan een elektrotechnisch installatiebedrijf. Vanuit de elektrotechniek, het vakgebied dat altijd onze basis blijft, zijn we uitgegroeid tot totaalinstallateur. Wij blijven onszelf uitdagen en ontwikkelen. En dus hebben we ons gespecialiseerd in diverse aanverwante disciplines. Zo komt Alfatech met kennis en kunde in actie als het gaat om installaties voor data en telecom, glasvezel, veiligheid, brandmeldinstallaties, inbraakinstallaties en ontruimingsinstallaties en toegangscontrole.

Hoe je installatievraag ook luidt, wij hebben de oplossing in huis. En anders kennen we de juiste experts die raad weten. Oók als het gaat om W-installaties. Kortom: voor elke installatie in een pand is totaalinstallateur Alfatech het vertrekpunt. Dus schroom niet, stel ons je vraag en wij helpen je verder.

Elektrotechnisch installatiebedrijf én adviseur

We zijn immers niet voor niets een elektrotechnisch bedrijf. Dat doen we met precisie en een hoge mate van persoonlijke betrokkenheid. De techniek moet werken, maar de mens staat centraal. Vanaf het eerste gesprek waarin we de wensen over jouw elektrotechnische installaties bespreken tot de oplevering. Tijdens het project denken we proactief mee en altijd een paar stappen vooruit. ‘Vervang je dit? Dan moet je ook dat vervangen.’ Wij zijn eerlijk, open en transparant. Als iets niet kan, bijvoorbeeld uit het oogpunt van veiligheid, dan zeggen we dat ook. We zijn dus een elektrotechnisch installatiebedrijf dat ook graag persoonlijk advies geeft, waarbij jij centraal staat.

Geen omkijken

Ontzorgen vinden we eigenlijk niet zo’n mooi woord, maar het is in de kern wel wat we doen. Een veelgehoorde opmerking is daarom: ‘Als de mensen van Alfatech aan de slag gaan, dan hebben ze alles van tevoren zo uitgedacht dat we er verder geen omkijken naar hebben.’ Vindt er tijdens het proces toch een onverwachte wijziging plaats, dan gaan we daar flexibel en accuraat mee om. Kwaliteit en veiligheid gaan boven alles. Altijd.

En dat is exact wat onze klanten van ons, als elektrotechnisch installatiebedrijf, verlangen. Als gebruiker van een winkelpand, parkeergarage of oplaadpunt voor elektrische auto’s wil je comfort en gemak. Hoe techniek werkt, doet er niet toe; als het maar werkt. En terecht. Daar zorgen wij wel voor.

Wij zijn dus niet alleen een elektrotechnisch installatiebedrijf, wij houden van aanpakken en zijn servicegericht. Dat wordt gewaardeerd. Niet voor niets hebben we langetermijnrelaties met klanten als TK Maxx, Defensie, Nespresso en Hermès. Allemaal klanten waar we, als Alfatech, trots op zijn.

Meer weten over elektrotechniek?

Neem contact op met Willem van Rossum!

Neem contact op

Al ruim vijftien jaar lang levert Alfatech elektrotechnische installaties, zoals hoofd- en noodvoedingssystemen, aarding- en bliksemafleiderinstallaties, verdeelinrichtingen, kabel- en wandgootinstallaties, licht- en krachtinstallaties en verlichtingsarmaturen. Voor uiteenlopende gebouwen en locaties. Van winkels tot ziekenhuizen en van scholen tot kantoren.

Elektrotechnisch adviseur én installateur

Dat doen we met precisie en een hoge mate van persoonlijke betrokkenheid. De techniek moet werken, maar de mens staat centraal. Vanaf het eerste gesprek waarin we de wensen bespreken tot de oplevering. Tijdens het project denken we proactief mee en altijd een paar stappen vooruit. ‘Vervang je dit? Dan moet je ook dat vervangen.’ Wij zijn eerlijk, open en transparant. Als iets niet kan, bijvoorbeeld uit het oogpunt van veiligheid, dan zeggen we dat ook. We zijn zowel adviseur als installateur.

Geen omkijken

Ontzorgen vinden we eigenlijk niet zo’n mooi woord, maar het is in de kern wel wat we doen. Veelgehoorde opmerking: ‘Als de mensen van Alfatech aan de slag gaan, dan hebben ze alles van tevoren zo uitgedacht dat we er verder geen omkijken naar hebben.’ Vindt er tijdens het proces toch een onverwachte wijziging plaats, dan gaan we daar flexibel en accuraat mee om. Kwaliteit en veiligheid gaan boven alles. Altijd.

En dat is exact wat onze klanten van ons als elektrotechnisch installateur verlangen. Als gebruiker van een winkelpand, parkeergarage of oplaadpunt voor elektrische auto’s wil je comfort en gemak. Hoe techniek werkt, doet er niet toe; als het maar werkt. En terecht. Daar zorgen wij wel voor.

Wij houden van aanpakken en zijn servicegericht. Dat wordt gewaardeerd. Niet voor niets hebben we langetermijnrelaties met klanten als Defensie, Nespresso en Hermès. Klanten waar we trots op zijn.

Meer weten over elektrotechniek?

Neem contact op met Willem van Rossum!

Neem contact op

Stappenplan elektrotechnische installaties

Voordat de monteurs van Alfatech een nieuwe elektrotechnische oplossing installeren, is de afdeling engineering aan zet. Dit team bepaalt in het voortraject hoe het project in grote lijnen verloopt. Onze mensen luisteren naar de wensen van onze klanten, om die vervolgens te vertalen naar functionele werkomschrijvingen en tekeningen. Die gieten we in een projectplanning voor onze monteurs. Dit vormt de rode draad tijdens de uitvoering van het project.

Waar nodig sturen we bij. Want als elektronisch installatiebedrijf zijn en blijven we altijd flexibel. En uiteraard blijven onze engineers nauw betrokken tijdens de uitvoering. Ze vormen een dynamisch team met onze projectleiders en monteurs. Een eenheid waarop onze klanten kunnen bouwen.

Kortom: onze afdeling engineering zorgt ervoor dat de uitvoering van een project zo gestroomlijnd mogelijk verloopt.

Slimme meters

De slimme meter rukt op in Nederland. Elk huishouden moet voor het einde van 2020 deze digitale, moderne energiemeter aangeboden krijgen door de netbeheerder. Volgt er een ‘ja’ van de consument? Plaatsen maar!

Op dat moment komt de expertise van Alfatech van pas. Wij plaatsen en installeren slimme meters voor netbeheerders. Ook komen we in actie bij storingen. Dit doen we voornamelijk bij opstelpunten van telecomaanbieders. Wij beschikken over het BEI-certificaat (Bedrijfsvoering Elektrische Installaties) en zijn dus bevoegd om deze werkzaamheden te verrichten.  Wij hebben veel ervaring in het verwijderen, verwisselen en plaatsen van meters op elektriciteitsaansluitingen tot en met 3×80 ampère.

Een slimme meter is niet verplicht, maar steeds meer bedrijven kiezen ervoor. Handig, want je hoeft nooit meer meterstanden door te geven en krijgt een tweemaandelijks overzicht in plaats van een jaarlijkse eindafrekening. Ook levert een slimme meter een energierekening op die nauwkeuriger is.

Meer weten over elektrotechniek?

Neem contact op met Willem van Rossum!

Neem contact op

Werken bij Alfatech

Hi! Ik ben Anne Marie.
Wil je met jouw expertise bij Alfatech aan de slag? Ik help je graag aan een baan binnen ons mooie bedrijf!