In Klantcase, Elektrotechniek, Nieuws

Alfatech en T-Mobile over Circulariteit & ZALS-schakelaars

Alfatech bedacht een slimme circulaire oplossing naar aanleiding van de productiestop van de essentiële ZALS-schakelaars. Hiermee maken we het onderdeel niet alleen een stuk goedkoper dan het alternatief, maar we zorgen er ook ook nog eens voor dat het veel tijd scheelt voor installateurs.

circulariteit-zals-schakelaar

Duurdere onderdelen? Ga voor hergebruik

De ZALS-schakelaar, een belangrijk onderdeel in de stroomvoorziening van T-Mobile, was onaangekondigd niet meer leverbaar en een nieuw ontwerp werd veel duurder. We werken al jaren met T-Mobile samen en kregen de opdracht om zo’n 2.000 Tele2-kasten te demonteren. In die kasten zitten ook ZALS-schakelaars, die zijn vaak nog maar een paar jaar oud. T-Mobile heeft ons gevraagd om te onderzoeken of ze die konden hergebruiken voor de T-Mobile kasten.

Bas Hillekamp van T-Mobile: “Een ZALS-schakelaar is erg belangrijk voor ons. Het is een aardlekschakelaar die zichzelf weer inschakelt nadat de stroom eraf gaat. Dat is fijn, want dan hoef je dat dus niet meer handmatig te doen zoals met een oud type schakelaar. Van de pakweg 5000 locaties in Nederland hebben nu zo’n 800 dit type schakelaar. Kun je je voorstellen hoe balen het is als de fabrikant plotseling stopt met de productie van dit item.”

Jurgen van der Borght, Alfatech: “We merkten dat kasten die in de stad of binnen staan vaak in hele goede staat verkeren. De kwaliteit is bijna zo goed als nieuw. We hebben nu al zo’n 40 ZALS-schakelaars die klaar zijn voor hergebruik. En er zullen de komende periode meer volgen. Daarmee laten we zien dat we buiten de kaders denken en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.”

 Al lang met verduurzaming bezig

Tien jaar geleden zijn we al begonnen met het verduurzamen van ons hoofdkantoor, met als doel het minimaliseren van energieverspilling en een toekomstgerichte omgeving te creëren voor medewerkers en klanten.

Circulair installeren

“Voor ons als installatiebedrijf is circulariteit van groot belang”, zegt Jurgen “In de werkzaamheden voor onze vaste klanten komen we dagelijks kansen tegen voor circulaire oplossingen. Dit dragen wij vervolgens aan met altijd de eindklant in gedachten. Afhankelijk van de keten waarin we functioneren en de keuzes van onze klanten gaan we over tot de ontwikkeling van de oplossing.”

Jurgen legt uit dat de momenteel stijgende prijzen en schaarste (zoals bij de ZALS-schakelaars van T-Mobile) het makkelijker maakt voor Alfatech om de mogelijkheden die zij zien tastbaar te maken en de urgentie van circulariteit te benadrukken. Jurgen: “Wees als installatiebedrijf zelf proactief naar de opdrachtgever in circulaire oplossingen zoeken. Bij het demonteren van de Tele2 kasten dachten wij constant mee over hoe we dat circulair kunnen aanpakken, wat ons samen verder heeft geholpen.”

T-Mobile en Alfatech

Alfatech is al een betrouwbare partner van T-Mobile sinds de Telecomprovider in Nederland actief is. Zo hebben we onder andere meegewerkt aan meerdere grote programma’s op het gebied van Elektra en Telecom. Ook voor Tele2 zijn we geen onbekende. Eenderde van de opstelpunten zijn gebouwd door Alfatech. Sinds de fusie van T-Mobile en Tele2 zetten we onze kennis nog steeds in om een betrouwbare en meedenkende partner te blijven.

Bas van T-Mobile:
“We zijn blij dat we al lang samenwerken met het gecertificeerde bedrijf Alfatech. Ze helpen ons altijd uitstekend tijdens de projecten.”

quote-t-mobile-

Techniek Nederland maakte voor hun youtube serie ‘Circulair installeren’ een vlog over de circulaire ZALS-schakelaar oplossing van Alfatech en T-Mobile. Bekijk de video hieronder:

Meer weten over Alfatech en de oplossingen voor circulariteit? Bel naar Jurgen: 088 – 4506200 mail info@alfatech.nl

Gerelateerde artikelen

Werken bij Alfatech

Hi! Ik ben Anne Marie.
Wil je met jouw expertise bij Alfatech aan de slag? Ik help je graag aan een baan binnen ons mooie bedrijf!