In Elektrotechniek, Nieuws

Uitdagende installatie voor winkelpand Brits modemerk aan de P.C. Hoofdstraat

Alfatech heeft weer een mooi high-end retail project afgerond voor een Brits modemerk aan de P.C. Hoofdstraat 70 in Amsterdam. “Een bijzonder elektrotechnisch installatie project” zegt Remon de Goeij, projectmanager: “Schuine plafonds en schuine muren zie je niet vaak. Dat is wel een uitdaging in de afwerking van de installatie.”

uitdagende-installatie-voor-winkelpand-brits-modemerk-aan-de-p.c.-hoofdstraat

Compleet nieuw

Alfatech heeft regelmatig de eletrotechnische installatie verzorgt bij diverse winkelpanden van verschillende modemerken. Maar dit merk was voor ons helemaal nieuw. Remon de Goeij, projectmanager: “Dit was de eerste keer dat we voor dit merk aan de slag zijn gegaan. Bij een nieuwe merk is het belangrijk dat we alle details leren kennen.” Klinkt logisch, maar dat was niet het enige bijzondere aan dit project. “Dit winkelpand heeft veel schuine plafonds en schuine muren, wat vooral bij de afwerking van de installaties een uitdaging kan zijn.”

De aanpak

Een project als dit start met het bekijken van de planning en alle belangrijke informatie die we nodig hebben. De planning is leidend, er is altijd een strakke deadline. In dit geval, was er ook een redelijke korte bouwtijd, namelijk drie maanden. “Normaal gesproken zien we bij dit soort projecten een bouwtijd van 6 maanden of meer” aldus Remon.

Het is belangrijk om hier goed over te communiceren met de opdrachtgever. Remon: “Het kan namelijk voorkomen dat een ontwerp tijdens de bouw verandert, waardoor er uitloop ontstaat. Bij een kortere bouwtijd heb je die uitloop niet, dus is het belangrijk hier duidelijk over te communiceren.” Zo kon het project binnen de deadline afgerond worden.

Tijdens het project vindt er wekelijks een bouwvergadering plaats op locatie. “Bij winkelpanden aan de P.C. Hoofdstraat werken we vaak met dezelfde partijen samen, zoals de aannemer en het begeleidingsbureau. Dat is erg prettig, want je weet wat je van elkaar kunt verwachten.” Daardoor is dit project snel en gemakkelijk tot een goed einde gekomen.

Bijzondere muren en plafonds

Ondanks dat Alfatech vaker de elektrotechnische installaties bij winkelpanden aan de P.C. Hoofdstraat heeft verzorgd, is toch elk pand weer anders. Zo ook bij dit pand waarbij de plafonds en wanden allemaal schuin waren. “Dat zie je niet vaak. Dat is qua afwerking van de installaties wel een uitdaging.”

Maar uitdagingen, daar houden onze installateurs wel van. “In de laatste weken van zo’n project, zie je dat alles samenkomt. De laatste uurtjes voor de deadline wordt er nog keihard gewerkt en als de opdrachtgever dan de sleutel komt ophalen, is iedereen super trots op het werk wat we verricht hebben.”

Terugblik op het project

Remon en het team kijken goed terug op dit project. “We hebben echt de tijd genomen voor de voorbereiding, waardoor we niet voor verrassingen kwamen te staan.”

Maar ook de onverwachte zaken werden gemakkelijk opgepakt. “Zo waren er in de laatste weken nog twee extra mensen nodig. Deze konden we gelukkig snel regelen en aan laten sluiten bij het project. Daar zijn we heel flexibel in.”

Ook een complete elektrotechnische installatie?

Ben jij ook op zoek naar een partij die de complete elektrotechnische installatie van een nieuwe pand kan verzorgen? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan.

Gerelateerde artikelen

Werken bij Alfatech

Hi! Ik ben Anne Marie.
Wil je met jouw expertise bij Alfatech aan de slag? Ik help je graag aan een baan binnen ons mooie bedrijf!