In Klantcase, Elektrotechniek, Nieuws

High-end retail project voor een Frans modemerk aan de Dam in Amsterdam.

high-end-retail-project

Er is weer een mooi high-end retail project opgeleverd voor een Frans modemerk aan de Dam in Amsterdam. “Een uitdagend project”, zegt Remon de Goeij, projectmanager. “Er zaten drie verdiepingen tussen het winkelpand en de luchtbehandelingskasten die we van elektrische voeding moesten voorzien. Dat zien we niet vaak.”

Verschillende uitdagingen

Alfatech verzorgt regelmatig elektrische installaties bij high-end modemerken. Het project aan de Dam in Amsterdam is daarin geen uitzondering. Maar elk project komt met zijn eigen uitdagingen, zo ook bij de installatie van dit Franse modehuis. “Bij dit project hebben we de nodige uitdagingen gehad”, beaamt Remon. “De bouw lag een korte tijd stil, maar ook moesten we tussen de tweede en zesde verdieping van het pand elektrische voedingen aanleggen en uitdagende verlichtingsarmaturen monteren.”

elektrische-installaties-bij-high-end-modemerken De aanpak

Zoals elk project, wordt er gestart met het ontwerp en de vraag vanuit de klant. “We krijgen de ontwerpen opgestuurd van hoe de klant het wil hebben. Vervolgens vertalen we dit bij Alfatech naar werktekeningen voor onze monteurs”, vertelt Remon.

Soms zitten hier uitdagende onderdelen in. “Het is heel makkelijk om iets in een tekening te verwerken. Dat wil niet altijd zeggen, dat het in de praktijk ook uitvoerbaar is,” maar vertelt Remon, ook dit keer is het weer gelukt. “Onze monteurs zien het vaak juist wel als een uitdaging. De vraag van de klant lijkt soms onhaalbaar, maar hoe krijgen we het toch voor elkaar?”

Het onmogelijke mogelijk maken

Een van die ‘onmogelijke’ vragen was die van een technische ruimte van ca. drie vierkante meter. Normaal heb je voor een technische ruimte in een winkelpand een ruimte van zes tot acht vierkante meter nodig.

Maar het ontwerpteam gaf bij dit project aan, er is niet meer ruimte dan drie vierkante meter beschikbaar. “Uiteindelijk hebben we het wel voor elkaar gekregen om de technische ruimte naar wens op te leveren.”

uitdagende-installatie-aan-de-dam-in-amsterdamDe laatste loodjes

Ondanks deze uitdagingen, is het project met een succes opgeleverd. “Het personeel van dit modehuis was erg blij met de oplevering”, aldus projectmanager Remon. Echter is het project nog niet helemaal afgerond. “November 2022 was de installatie afgerond, nu zijn er nog een aantal laatste zaken die we nog af moeten ronden in de nazorg. Dit wordt als het goed is de komende weken in combinatie met de meubelbouwer en aannemer afgewikkeld”

Ook een complete elektrotechnische installatie?

Ben jij ook op zoek naar een partij die de complete elektrotechnische installatie van een nieuwe pand kan verzorgen? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan.

Gerelateerde artikelen

Werken bij Alfatech

Hi! Ik ben Anne Marie.
Wil je met jouw expertise bij Alfatech aan de slag? Ik help je graag aan een baan binnen ons mooie bedrijf!