Wil jij goed voorbereid zijn zodat je medewerkers kalm blijven en weten wat ze moeten doen in alarmerende situaties? Of wil je het snel kunnen communiceren wanneer er een auto op het bedrijfsterrein in de weg staat? Alfatech helpt je graag met het aanbrengen van een ontruimingsinstallatie. Een kolfje naar onze hand en voor jou een zorg minder.

Professionele ontruimingsinstallatie

Bij calamiteiten in bedrijfs- en kantoorpanden is snelle actie vereist. Een kwalitatief hoogwaardige ontruimingsinstallatie is dan cruciaal. Deze aan elkaar gekoppelde luidsprekers zorgen er via een gesproken boodschap met geluidssignalen voor dat iedereen op elke verdieping in het pand in no-time op de hoogte is van de noodsituatie en het pand zo snel mogelijk kan verlaten. Veiligheid eerst!

Ontruimingsinstallatie instaleren

Hoe gaan we te werk? Op basis van jouw wensen, uiteraard. En met de omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik als leidraad, want die is bepalend. Meestal moet een bedrijfspand volledig gedekt zijn als het om een ontruimingsinstallatie gaat. Het definitieve ontwerp voor de infrastructuur en de plaatsing van de speakers maken wij samen met onze toeleverancier van de installatie. Ook al hebben we de papieren in huis en volgen we alle ontwikkelingen op de voet, dan nog maken we gebruik van de expertise van deze externe specialist. Alleen het beste resultaat voor de klant telt in de wereld van Alfatech.

Ontruimingsinstallatie met functiebehoudkabels

Tekening en engineering compleet en goedgekeurd door de brandweer? Dan monteren onze mensen de bekabeling en speakers. Vaak assisteert onze toeleverancier in de afrondende fase bij het instellen van de ontruimingsinstallatie. Goed om te weten: het systeem blijft een lange tijd werken bij brand. De functiebehoudkabels zijn van zulke sterke kwaliteit dat ze 60 tot 90 minuten lang hun functie behouden, ook al hangen ze in het vuur. Dit type functiebehoudkabels passen wij dan ook op de juiste plekken in een lus toe.

Ontruimingsinstallatie en brandmeldinstallatie combineren

Wij doen dit werk onder meer in grote bedrijfspanden, kantoren, overheidsgebouwen, ziekenhuizen en retaillocaties. In vrijwel alle gevallen combineren we de ontruimingsinstallatie met een brandmeldinstallatie. We kunnen er bovendien camerabeveiliging aan koppelen. Dankzij een slim systeem is een calamiteit nog sneller gedetecteerd.

Onderhoud van de ontruimingsinstallatie

Naar het onderhoud van de ontruimingsinstallatie heb je geen omkijken. Geldt ook voor het verhelpen van storingen. Wij werken nauw samen met partijen die dat goed kunnen. Daarbij blijven wij het centrale aanspreekpunt voor de klant. Wel zo makkelijk.

Meer weten over ontruimingsinstallaties?

Neem contact op met onze collega Harry!

Neem contact op

ontruimingsinstallatie

Totaalinstallateur ontruimingsinstallaties

Wat mag je nog meer verwachten van Alfatech? Wij zijn flexibel, denken net even verder mee en acteren snel en slagvaardig. Wij staan midden in de wereld en houden de ontwikkelingen rond brandmeldinstallaties, ontruimingsinstallaties, camerabeveiliging en alarmsystemen continu bij. Zodat onze klanten hun bedrijfspand op het gebied van veiligheid altijd up-to-date hebben.

Geïnteresseerd?

We nodigen je graag uit voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden. Laat je gegevens achter, mail naar info@alfatech.nl of bel met ons algemene nummer 088 – 450 62 00

Meer weten over brandmeldinstallaties?

Neem contact op met onze collega Harry.

Neem contact op

Werken bij Alfatech

Hi! Ik ben Anne Marie.
Wil je met jouw expertise bij Alfatech aan de slag? Ik help je graag aan een baan binnen ons mooie bedrijf!