Luchtverkeersleiding Nederland – Airport Lelystad

Vanaf 2020 zal Lelystad Airport een goed alternatief bieden voor vliegreizen binnen Europa en overige landen rond de Middellandse Zee. De komende jaren staan in het teken van het uitbreiden van de lucht- en landzijdige infrastructuur van de luchthaven. Alfatech heeft in samenwerking met de firma TKT een constructieve bijdrage geleverd aan deze uitbreiding.

Om de veiligheid van het vliegverkeer te kunnen garanderen werkt de luchtverkeersleiding met een ‘voice-communicatiesysteem’. Hiermee communiceren de luchtverkeersleiders met de piloten. Dit systeem dient elke seconde, elke minuut, ieder uur van de dag en nacht gedurende het gehele jaar te werken. Er zijn in de luchtvaartgeschiedenis echter situaties voorgekomen waarbij een hoofdsysteem van een vliegveld (tijdelijk) buiten werking was. Om in die situaties de afhandeling van het luchtverkeer toch nog veilig te kunnen doen is het ‘Last Resort System’ in het leven geroepen. Het voice-communicatiesysteem bestaat uit meerdere onderdelen; het hoofdsysteem, het back-up systeem en het ‘last resort systeem’. Deze onderdelen, bestaande uit zenders en ontvangers, communiceren vanaf drie verschillende locaties op het terrein van het vliegveld.

Alfatech heeft hiervoor de antenneconstructie geplaatst en geïnstalleerd op het dak van het hoofdgebouw en de vernieuwde verkeerstoren en heeft ook de antennemast nabij het ‘last resort receiver radio station’ op het terrein van het vliegveld gerealiseerd.

Fotogalerij

Werken bij Alfatech

Hi! Ik ben Anne Marie.
Wil je met jouw expertise bij Alfatech aan de slag? Ik help je graag aan een baan binnen ons mooie bedrijf!