In Nieuws

5 voordelen van beveiligingscamera’s voor jouw bedrijf 

Als ondernemer draag je waarschijnlijk meerdere petten. Maar ongeacht hoeveel taken je op een dag overziet, je kunt niet op twee plaatsen tegelijk zijn. Bewakingscamera’s fungeren als een extra set (of meer) ogen binnen en rond jouw bedrijf. Ze bieden beveiliging, zichtbaarheid en helpen zelfs de productiviteit en veiligheid van jouw werknemers te verbeteren. Beveiligingscamera’s zijn een onschatbare hulpbron voor elk bedrijf.

Overweeg je beveiligingscamera’s voor jouw bedrijfspand? In dit blog vind je de belangrijkste manieren waarop ze jouw bedrijf, werknemers en bedrijfsresultaten ten goede kunnen komen.

1. Beveiligingscamera’s schrikken inbrekers af

Wat is het meest effectieve afschrikmiddel voor diefstal waarin een bedrijf kan investeren? Beveiligingscamera’s! Uit een onderzoek onder meer dan 400 inbrekers bleek dat bewakingscamera’s de meest effectieve manier zijn om diefstal af te schrikken. Van alle ondervraagden zei maar liefst 60% dat ze dat doelwit zouden overslaan als ze wisten dat er beveiligingscamera’s op het terrein waren.

alfatech-5-voordelen-van-beveiligingscameras-voor-jouw-bedrijf.

2. Veiligere werkplek

Beveiligingscamera’s spelen een belangrijke rol bij de veiligheid op de werkvloer. Ze helpen de omstandigheden te bewaken en mogelijke gevaren of gedragingen te identificeren.

Ook kunnen beveiligingscamera’s bijdragen aan de opleiding van jouw medewerkers. Als er zich toch een incident voordoet, kunnen de camerabeelden inzicht geven in de factoren die tot het incident hebben geleid en jouw helpen om de juiste acties te ondernemen, zoals meer training of aanpassing van huidige processen.

3. Camerabewaking ontmoedigt diefstal door werknemers

Diefstal door werknemers valt onder de paraplu van werknemersfraude en is een belangrijke bron van inkomstenderving voor bedrijven van elke omvang. In feite is naar schatting 7% van de jaarlijkse gederfde omzet van een bedrijf het gevolg van diefstal door werknemers.

Beveiligingscamera’s in jouw bedrijf bieden bescherming tegen fraude door diefstal door werknemers af te schrikken. Werknemers die weten dat het bedrijf wordt bewaakt door camera’s, zullen minder snel stelen tijdens het werk.

4. Camera’s leveren strafrechtelijk bewijs

Beveiligingscamera’s kunnen een krachtige bondgenoot zijn als je bewijs van een misdrijf, validatie of zelfs vrijstelling nodig hebt. Een hoogwaardige beveiligingscamera kan het bewijs leveren dat nodig is om dieven of diefstal door werknemers te identificeren en te vervolgen.

5. Camerabewaking ontmoedigt winkeldieven

Beveiligingscamera’s helpen niet alleen winkeldiefstal te ontmoedigen, maar kunnen ook waardevol zijn bij het op heterdaad betrappen van winkeldieven. Veel beveiligingscamera’s zijn op afstand toegankelijk via een smartphone of een ander mobiel apparaat. Je kunt de situatie discreet observeren op een van jouw beveiligingscamera’s. Als er een diefstal plaatsvindt, kun je ze tegenhouden voordat ze met de koopwaar vertrekken.

De beste beveiligingscamera’s kiezen

Zoals je kunt zien, zijn er tal van voordelen aan het hebben van beveiligingscamera’s die jouw werkplek voor iedereen winstgevender, productiever en veiliger kunnen maken. Het is daarom belangrijk om een ​​camera te vinden die past bij jouw behoeften en budget en toch uitstekende betrouwbaarheid en beeldmateriaal levert.

Ben je een ondernemer met meerdere petten en ben je geïnteresseerd naar de mogelijkheden op het gebied van beveiligingscamera’s binnen jouw bedrijf?

Alfatech legt camera-installaties aan in winkel- en kantoorpanden. Wij helpen je graag met passend advies en de beste oplossing voor jouw bedrijfspand. Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden of bekijk onze website voor meer informatie.

Ook na de installatie staan wij voor jou klaar
Een camerasysteem moet altijd in perfecte conditie zijn. Hiervoor bieden onderhoudscontracten op maat aan om jouw systeem up-to-date te houden.

Gerelateerde artikelen

Werken bij Alfatech

Hi! Ik ben Anne Marie.
Wil je met jouw expertise bij Alfatech aan de slag? Ik help je graag aan een baan binnen ons mooie bedrijf!