In Nieuws

Datanetwerk of glasvezel voor jouw bedrijf

In tijden van Corona zijn we in heel Nederland gewend geraakt aan het thuiswerken. Daarbij komt natuurlijk de vraag: “hoe zorg ik dat ik thuis efficiënt werk?”. Eén van de antwoorden hierop is het gebruik van het juiste datanetwerk. Maar niet alleen voor het thuiswerken is een goed datanetwerk en snelle internetverbinding belangrijk, ook voor jouw bedrijfspand. Zeker nu we weer wat meer op kantoor gaan werken en er meerdere mensen op het datanetwerk zitten. In dit blog leggen wij alles uit over de installatie van datanetwerken en glasvezel.

datanetwerk-blog-alfatech

Een bedrijfsnetwerk aanleggen voor jouw organisatie

Een goed werkend bedrijfs(data)netwerk is belangrijk om zo efficiënt mogelijk te werk te kunnen gaan. Alfatech realiseert datanetwerken in kleine en grote getalen. Denk hierbij van één extra data-aansluiting tot het realiseren van een compleet nieuw datanetwerk met meer dan tweehonderd aansluitingen. Hiervoor gebruiken wij de laatste type kabel en monteren wij dit met bijpassende connectoren af. Wij zorgen ervoor dat je kunt genieten van een storingsvrij, snel en betrouwbaar bedrijfsnetwerk.

Voordelen van een datanetwerk

  • Vaak lagere kosten aan materiaal.
  • Hoge snelheden.
  • Ongevoelig voor elektromagnetische storingen.
  • Grote flexibiliteit in dataverkeer.

Supersnelle glasvezel voor jouw organisatie

Heb je in jouw bedrijf of omgeving te maken met lange afstanden of ben je op zoek naar hele hoge internetsnelheden? Geen probleem, hiervoor hebben wij een aantal glasvezelexperts die zorgeloos een glasvezelnetwerk kunnen aanleggen. Glasvezel is een haardunne vezel gemaakt van een speciaal soort glas. Met een laserlicht, dat via deze vezel razendsnel aan- en uitschakelt, wordt data op een zeer snelle en veilige manier verzonden.

Voordelen van glasvezel

  • Meer keuzemogelijkheden (zoals internet, telefonie en televisie).
  • Verbeterde en snellere samenwerking tussen medewerkers.
  • Apps en bestanden zijn makkelijker op te slaan, te bereiken en te verplaatsen in de Cloud.
  • Gemakkelijk en snel downloaden en uploaden van video’s of grote bestanden.

Certificering van jouw netwerk

Om zeker te weten dat de installatie hetgeen biedt wat wij beloven wordt alles nagemeten en uitvoerig getest. Zo zijn wij er zeker van dat jij er zorgeloos gebruik van kunt maken. Ook wordt het door ons aangelegde bedrijfsnetwerk voorzien van een certificaat. De resultaten worden opgeslagen in een rapport.

Wanneer onze monteur jouw bedrijfspand verlaat mag je ervan uitgaan dat je zorgeloos kunt werken en meer dan voldoende bandbreedte hebt om te kunnen doen wat nodig is.

Benieuwd wat Alfatech voor jouw bedrijf kan betekenen?

Wil je meer weten over het aanleggen van een datanetwerk of glasvezel voor jouw organisatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons via info@alfatech.nl of door te bellen naar: 088-450 62 00. Wij denken graag met je mee!

Gerelateerde artikelen

Werken bij Alfatech

Hi! Ik ben Anne Marie.
Wil je met jouw expertise bij Alfatech aan de slag? Ik help je graag aan een baan binnen ons mooie bedrijf!