In Nieuws

Geslaagde demonstratie Cambium netwerkverbindingen

De vraag naar breedband internet begint zelfs de meest afgelegen en uitdagende locaties te bereiken. Daarmee neemt de behoefte aan apparatuur en oplossingen om de beste Wi-Fi netwerken te kunnen faciliteren toe.

Cambium Networks biedt hiervoor op veel plaatsen al een geschikte oplossing met hun verschillende verbindingsmogelijkheden. Zo bieden zij Point-to-Point (PTP), Point-to-Multipoint (PTM), Wi-Fi en Fixed Wireless Access netwerken met een bereik van wel 2 tot 200 kilometer. Al deze netwerken kunnen worden beheerd in één centrale cloud-gebaseerde softwareomgeving.

Om de voordelen van deze verbindingsoplossingen ook in Nederland onder de aandacht te brengen hebben Cambium Networks, Simac Electronics en Alfatech de handen ineen geslagen. Met de betrouwbare, schaalbare en veilige verbindingsoplossingen van Cambium, de productkennis en expertise van Simac en de jarenlange ervaring van Alfatech in installatie, integratie en onderhoud hopen we een goede oplossing te kunnen bieden voor o.a. de Nederlandse netwerkaanbieders.

Gezamenlijk organiseerden wij op woensdag 18 april een demonstratie van de apparatuur in het PSV stadion in Eindhoven. Een selecte groep genodigden werd ontvangen in de Skybox van Simac waar zij een uitgebreide presentatie kregen, gevolgd door een demonstratie van de apparatuur. Over de gehele lengte van het stadion werd een link opgezet met een live-cameraverbinding waarbij niemand minder dan voormalig PSV-speler en international André Ooijer voor de camera verscheen om deze verbinding de demonstreren.
Gedurende de dag waren er meerdere mogelijkheden tot netwerken en werden er veel vragen gesteld waardoor er samen werd nagedacht over technische uitdagingen. Voor de liefhebbers werd de dag afgesloten met een rondleiding door het stadion.

Al met al kijken we terug op een geslaagd evenement en kijken we uit naar hopelijk veel succesvolle netwerkverbindingen!

Meer weten over draadloze oplossingen?

Neem dan contact op met Henk Havens.

Neem contact op (Nieuwspagina)

Werken bij Alfatech

Hi! Ik ben Anne Marie.
Wil je met jouw expertise bij Alfatech aan de slag? Ik help je graag aan een baan binnen ons mooie bedrijf!