In Nieuws

Een ziekenhuis zonder spanning, wat nu?

Spanning, we gebruiken het dagelijks en kunnen niet meer zonder. Organisaties zoals ziekenhuizen, grote datacentra en politiebureaus kunnen zeker niet zonder spanning komen te zitten. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren, dan moet deze organisatie altijd kunnen vertrouwen op een goed werkende noodstroomvoorziening.

Alfatech zorgt ervoor dat de spanningsvoorziening veilig is. En bovendien regelmatig geïnspecteerd wordt. Hierdoor komen deze zogeheten kritieke infrastructuren niet stil te liggen.

Elektra in ziekenhuis

Betrouwbaarheid en kwaliteit

Een spanningsvoorziening in een ziekenhuis moet veilig en betrouwbaar zijn. Wanneer de spanning onverhoopt uit zou vallen, moet een ziekenhuis altijd door kunnen gaan met het verzorgen van patiënten. Geen zorg kunnen bieden tijdens spanningsuitval is geen optie. Daarom is een veilige, goed werkende en geteste noodstroomvoorziening van essentieel belang.

Inspecties
Om de spanning voorzieningen te kunnen waarborgen en de veiligheid te kunnen garanderen, zijn preventieve inspecties nodig. Deze voeren wij periodiek uit. Tijdens deze inspectie wordt de elektrische installatie geïnspecteerd op veiligheid, de wijze van aanleg, de keuze van elektrotechnische materialen en het elektrotechnisch tekeningenpakket.

Tijdens deze inspectie controleren we niet alleen de hoofd-spanningsvoorzieningen maar kunnen we, indien gewenst, ook checken op de veiligheid en juiste werking van de noodstroomvoorziening. Op verzoek van de opdrachtgever controleren we of alle processen en procedures rondom de spanningsvoorziening kloppen.

Veiligheid
De veiligste elektrische installatie is een spanningsloze installatie. Als de spanning toch aanwezig is, moet ervoor worden gezorgd dat de installatie zo veilig mogelijk is voor gebruik. Om te voorkomen dat personen onder spanning komen te staan, of dat de installatie onnodig spanningsloos wordt door fouten in de installatie, kunnen wij de installatie periodiek inspecteren.

De volgende onderdelen worden dan geïnspecteerd:

  • verdeelkasten
  • wandcontactdozen
  • schakelaars
  • verlichtingsarmaturen

Indien gewenst kunnen wij tevens een thermografische-inspectie van de verdeelkasten uitvoeren. Hiermee kunnen extreme warmtebronnen, die brand kunnen veroorzaken in de verdeelkast, worden opgespoord. 

De inspectie frequentie is afhankelijk van het type installatie, de leeftijd van de installatie de staat en het van gebruik van de installatie. De inspecties worden uitgevoerd door correct opgeleide en gecertificeerde medewerkers. 


Ziekenhuizen moeten bijvoorbeeld frequenter worden geïnspecteerd i.v.m. veiligheid dan een kantoorpand. 

Normen
De inspectie worden uitgevoerd volgens de volgende normen:

  • Nieuwe installaties NEN1010 deel 61
  • Bestaande installaties NEN1010 deel 62
  • Elektrische handgereedschap NEN3140

Samenwerking
Bij Alfatech inventariseren we wat must-haves zijn en wat nice-to-haves zijn om de voorzieningen in organisaties zoals ziekenhuizen te verbeteren. Wij adviseren onze klanten hierin en zo maken we gezamenlijk de juiste keuzes.

We waarborgen hiermee niet alleen de kwaliteit en betrouwbaarheid van de stroomvoorziening of installatie, maar we verbeteren het ook en lossen het op.

Wil je hier eens met ons over sparren? Vinden we leuk! Bel ons gerust op nummer 088 – 450 62 00 of vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan snel contact met je op.

Wil je hier meer over weten?

Neem dan contact op.

Neem contact op (Nieuwspagina)

Werken bij Alfatech

Hi! Ik ben Anne Marie.
Wil je met jouw expertise bij Alfatech aan de slag? Ik help je graag aan een baan binnen ons mooie bedrijf!