In Nieuws

Het belang van datacenters

Ruim de helft van de Nederlandse bedrijven werkt inmiddels met software in de cloud. Zo wordt er bijna dagelijks gebruik gemaakt van opslag via OneDrive en het versturen van documenten via WeTransfer. Al deze informatie die je uploadt, downloadt of verwerkt gaat via servers in een datacenter.

In deze datacenters staan allerlei verschillende computerservers waarop veel informatie en software opgeslagen is. Denk hierbij aan jouw klantgegevens en abonnementsgegevens, maar ook de software van het bijvoorbeeld het thuisnetwerk van de provider draait hierop, waardoor jij ook thuis van internet, televisie en bijvoorbeeld Netflix kan genieten.

Maar hoe werkt dit nou?
Neem bijvoorbeeld het kijken van een serie op Netflix. Iedere serie of film staat als bestand opgeslagen op een van de servers. Wanneer je een serie wilt kijken en daarop klikt, vraag je aan Netflix of zij jou de serie kunnen toesturen. Via de internetverbinding gaat je provider op zoek naar de plek waar de Netflix-serie staat opgeslagen. Heeft hij de locatie gevonden dan vraagt hij aan die server die in het datacenter staat of de server het bestand kan opsturen naar de laptop of televisie. Vervolgens wordt deze getransporteerd en is de serie te bekijken.

Wat kan Alfatech hierin betekenen?
Uiteraard wil je wel dat dit snel gaat, je wil niet minutenlang wachten voor je aan de serie kan beginnen. Dat is waar Alfatech komt kijken. Naast het bouwen van opstelpunten voor de drie grote Nederlandse providers verrichten wij namelijk ook veel werkzaamheden in datacenters door bijvoorbeeld de platformen voor het thuisnetwerk te bouwen en upgraden.

Deze werkzaamheden doen wij begin tot einde. We plaatsen de verschillende apparatuur, leggen in de infra hiervoor aan, plaatsen de routers, installeren de PDU-installatie voor spanning en leggen het glasvezelnetwerk aan voor de connectiviteit. Aanvullend installeren we het gebouwbeheerssysteem voor de monitoring van de alarmen, implementeren we alle apparatuur in samenwerking met de opdrachtgever en zorgen we ervoor dat we alles live krijgen op locatie (migreren).

Naast de werkzaamheden die wij voor de telecomproviders in datacenters verrichten zijn wij ook voor veel andere klanten aan het werk in deze datacenters, zoals bijvoorbeeld voor grote Nederlandse banken. Hiervoor leggen wij dan voornamelijk de infra aan om ervoor te zorgen dat alle servers voorzien zijn van een juiste verbinding.

Wil je hier eens met ons over sparren? Vinden we leuk! Bel ons gerust op nummer 088 – 450 62 00 of vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan snel contact met je op.

Meer weten over datacenters?

Neem dan contact op met Henk Havens.

Neem contact op (Nieuwspagina)

Werken bij Alfatech

Hi! Ik ben Anne Marie.
Wil je met jouw expertise bij Alfatech aan de slag? Ik help je graag aan een baan binnen ons mooie bedrijf!