In Nieuws

Een dag op snuffelstage bij Alfatech.

Afgelopen week kregen we bij Alfatech bezoek van Jip (14). Voor haar Havo-opleiding zal ze aan het eind van het schooljaar een studierichting kiezen en kreeg ze de opdracht om een dagje mee te kijken op het werk van haar ouders. Zo lieten we Jip zien wat we doen bij Alfatech, waar haar vader werkt op de afdeling Telecom.

Jip: “We zijn wezen kijken bij een locatie waar ze antennes aan het vernieuwen waren voor nog sneller internet. Met een grote kraan verwijderden ze de oude kabels en oude antennes om er vervolgens nieuwe op te hangen. Aansluitend zijn we nog in het magazijn gaan kijken, waar ze de meeste onderdelen al in elkaar zetten voordat ze naar een locatie gaan. Toen we daar klaar waren zijn we terug naar het kantoor gegaan en daar heb ik een uitnodiging gemaakt. Het was een hele interessante en leerzame dag.”

De nieuwe antennes die hierbij opgehangen worden beschikken over extra frequenties waarbij meer capaciteit wordt gecreëerd voor de operator. Naast het vervangen van de antennes wordt ook de oude apparatuur op de grond vervangen voor nieuwe RRU’s (Remote Radio Units) die bovenin de mast hangen. Hierdoor is er minder apparatuur op de grond benodigd en is er betere dekking.

Meer weten over telecom?

Neem dan contact op met Harry van den Brink.

Neem contact op (Nieuwspagina)

Werken bij Alfatech

Hi! Ik ben Anne Marie.
Wil je met jouw expertise bij Alfatech aan de slag? Ik help je graag aan een baan binnen ons mooie bedrijf!