In Nieuws

Topdrukte in datacenters!

Werknemers, studenten en kinderen zitten tegenwoordig nog veel (noodgedwongen) thuis vanwege corona.  Ook na september zal dit nog wel even zo blijven.

Internet, telefonie en streamingdiensten worden dus meer dan ooit gebruikt en dat betekent: topdrukte in datacenters. Om ervoor te zorgen dat jij daar zo min mogelijk van merkt, worden deze servers door Alfatech uitgebreid. Zo kun jij onbezorgd met je collega’s bellen via Skype, Teams of Hangout, online lessen volgen en je favoriete series blijven kijken.

Datacenter_alfatech

Datacenters worden op de proef gesteld
De stabiliteit van de Nederlandse datacenters wordt momenteel extra op de proef gesteld. Allerlei onderdelen op het web moeten meer verkeer verwerken. Denk aan je wifi netwerk thuis en de diensten die je afneemt op het internet zoals WhatsApp, Facebook,  Skype en streamingdiensten. Deze diensten zien het gebruik op dit moment fors stijgen. 

Drukte op de snelweg
Zo’n datacenter kun je zien als een soort snelweg. Hoe meer verkeer er op deze snelweg is, hoe voller de weg en hoe minder doorstroom.  Dit werkt ook zo in een datacenter. Hoe meer mensen hier gebruik van maken, hoe slechter de doorstroom. Daar moeten dus aanpassingen voor worden gedaan.

Continue aanpassingen in servers
Voor het Nederlandse datanetwerk is deze normaliter piek geen probleem. Toch raakten enkele diensten de afgelopen maanden overbelast. Zo zijn er continu aanpassingen om de betrouwbaarheid van het netwerk in stand te houden en de capaciteit te vergroten. 

Neem bijvoorbeeld het educatief platform Squla. Zij werden deze week overspoeld met downloads. Normaal zijn dit er 2.500 per dag maar in deze tijd 37.000. Daarbij logden drie keer zoveel mensen in als normaal. Squla heeft het aantal servers daarom moeten uitbreiden van 70 naar 200 om deze topdrukte aan te kunnen.

Datacenter_alfatech

Toenemende vraag online videodiensten
De vraag naar online video’s is groot. Zo groot dat Netflix en YouTube hebben hun beeldkwaliteit naar beneden aangepast. Netflix belooft dat de kwaliteit voor de kijkers goed blijft. Deze aanpassing zorgt voor 25 procent minder dataverbruik. Het verlagen van de beeldkwaliteit zorgt ervoor de digitale snelweg minder belast wordt

24/7 ondersteuning vanuit Alfatech
Op dit moment worden er vanuit Alfatech extra mensen ingezet om onze klanten met datacenters en diensten te ondersteunen. Zij kunnen 24/7 bij ons terecht om extra glasvezel te trekken, de stroomvoorzieningen in orde te houden en de server capaciteiten uit te breiden waar nodig.

Meer weten over datacenters?

Neem dan contact op met Henk Havens.

Neem contact op (Nieuwspagina)

Werken bij Alfatech

Hi! Ik ben Anne Marie.
Wil je met jouw expertise bij Alfatech aan de slag? Ik help je graag aan een baan binnen ons mooie bedrijf!