In Nieuws

Alfatech: installateur van A tot Z 

Techniek combineren lastig? Niet voor Alfatech als installateur. Onze kerncompetenties en de juiste kennis zorgen ervoor dat wij jou kunnen helpen bij alle vraagstukken op installatie gebied. In dit blog nemen wij je graag mee in onze expertise en installatiemogelijkheden.

Advies en engineering 

Alfatech heeft een eigen bedrijfsbureau met experts die iedere technische vraag serieus behandelen. Daarbij streven wij ernaar om jou fysiek te spreken en de locatie te bezichtigen, dit helpt ons om jouw wensen te vertalen naar een passend geheel. 

Onze engineers ontwerpen zelf:

 • Elektrotechnische installaties
 • Verlichtingsinstallaties
 • Noodverlichtingsinstallaties
 • Datacommunicatienetwerken
 • Glasvezelnetwerken
 • Datacenters
 • CCTV– en intercominstallaties
 • Brandmeldinstallaties. 

Met behulp van de juiste partners nemen zij in het totaalontwerp de inbraak, toegangscontrole en eventueel werktuigbouwkundige installaties mee. 

Voor iedere vraag bieden wij een (integrale) oplossing.

alfatech_elektrotechniek_engineer_tekenaar

E-installaties 

Een casco pand voorzien van een complete installatie? Tijd voor een nieuwe verdeelkast? Een extra wandcontactdoos boven het aanrechtblad? Wij vinden alles leuk en helpen je graag bij het realiseren van jouw wensen. Ook complexe installaties als noodstroomvoorzieningen, stuurstroominstallaties en zware voedingen hebben wij in onze macht. 

Verlichting voor jouw bedrijf

Een donkere werkplek? Verlichting die jouw producten in de winkel aantrekkelijk maakt of een magazijn dat voorzien dient te worden van mooi licht? Alfatech heeft hier de juiste mensen voor.

Onze mensen realiseren de aansluitpunten en de daadwerkelijke verlichtingsarmaturen op de klantlocatie. Daarbij maken wij gebruik van lichtadviseurs die vooraf kunnen aangeven waar de verlichting geplaatst dient te worden. Hierdoor zijn er achteraf geen verrassingen en kan de klant zorgeloos zijn werk uitvoeren en genieten van een sfeervolle omgeving.

Noodverlichting installateur

Stroomstoring? We kennen het allemaal. Wat is het dan lastig om de weg naar buiten te vinden vanuit jouw werkplek. Alfatech zorgt voor een serieus noodverlichting ontwerp waarbij je ten alle tijden in noodsituaties de weg naar buiten kunt vinden. Gedurende één uur lang zal de vluchtroute verlicht blijven.

Snel en veilig; datanetwerken en glasvezel 

Alfatech realiseert datanetwerken in kleine en grote getalen. Denk hierbij van één extra data-aansluiting tot het realiseren van een compleet nieuw datanetwerk met meer dan tweehonderd aansluitingen. 

Heb je in jouw bedrijf of omgeving te maken met lange afstanden of hele hoge internetsnelheden? Geen probleem, hiervoor hebben wij een aantal glasvezelexperts die zorgeloos een glasvezelnetwerk kunnen aanleggen.

Meer weten over de mogelijkheden van datanetwerken en glasvezel? In dit blog gaan we hier dieper op in en laten wij zien wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Inbraak- en brandmeldinstallaties/ontruimingsinstallaties

Beveiliging van jouw eigendommen is belangrijk. Alfatech kan daarbij helpen op diverse manieren:

 • Anti-inbraak beveiliging
 • Brandbeveiliging 
 • Ontruimingsinstallaties 

Anti-inbraak beveiliging
Alfatech ontwerpt, installeert en onderhoud in samenwerking met de juiste partners jouw inbraakinstallatie. Hierbij wordt een inbraakcentrale geïnstalleerd waarop diverse bewegingsmelders, magneetcontacten, flitslampen en sirenes worden aangesloten. De centrale wordt gekoppeld aan een externe meldkamer zodat ten tijde van inbraak direct actie ondernomen kan worden. 

Brandbeveiliging
Schade aan jouw eigendommen ten tijde van brand? Dat wil natuurlijk niemand. Alfatech ontwerpt, installeert en onderhoud in samenwerking met de juiste partners een brandmeldinstallatie. Deze installatie is opgebouwd uit een brandmeldcentrale, rookmelders en de welbekende rode drukknoppen die bedient moeten worden als er brand is. Door deze installatie op een juiste manier te laten ontwerpen en realiseren kan de gevolgschade van brand worden beperkt tot een minimum.

CCTV-installaties en toegangscontrole

Weten wie er op jouw terrein en in jouw pand is? Alfatech kan dit realiseren door het toepassen van een camera beveiligingsinstallatie en door middel van intercomposten. Daarnaast bestaat ook nog de mogelijkheid tot het toepassen van toegangscontrole. 

Benieuwd hoe de camera beveiligingsinstallatie, intercomposten of toegangscontrole werken? In dit blog nemen wij je mee in de mogelijkheden en het installatieproces.

Alfatech is jouw installateur

Alfatech luistert naar de klant, ontwerpt installaties, bouwt installaties en voorziet in service- en  onderhoud van installaties. Dit doen wij voor alles wat te maken heeft met elektrotechniek, verlichting, datacommunicatie, glasvezel, inbraakinstallaties, brandmeldinstallaties, CCTV-installaties (camerabeveiliging), toegangscontrole en telecommunicatie installaties. 

Benieuwd wat Alfatech voor jou kan betekenen?

Heb je vragen over installatie of heb je tijdens het lezen van dit blog bedacht welke installaties er nog op het wensenlijstje staan en ben je er net zo van overtuigd als wijzelf dat Alfatech dit kan realiseren? Neem dan gerust contact met ons op via onze website voor een vrijblijvend informatief gesprek waarin wij jou kunnen vertellen wat de mogelijkheden zijn. 

Gerelateerde artikelen

Werken bij Alfatech

Hi! Ik ben Anne Marie.
Wil je met jouw expertise bij Alfatech aan de slag? Ik help je graag aan een baan binnen ons mooie bedrijf!